Analyserend en brainstormend naar een strategisch plan

Om een zinvolle strategiesessie te hebben is het uiterst noodzakelijk om zeer goed voorbereid aan de dag te komen. Dat wil zeggen dat er eerst een analysefase vooraf gaat aan deze strategiesessie.

De onderneming voorziet data over

  • De organisatie als gemeenschap: bedrijfscultuur, waarden, medewerkersverloop, verzuim, arbeidsvoorwaarden, veiligheidsgedrag en cijfers, gestructureerde processen
  • De financiële gezondheid: omzet, winst, bedrijvigheid, investeringen, rendement per business unit/product/…
  • De markt waarin we opereren: klantbehoeften, klantevaluaties, klantervaring, klantbetrokkenheid, sterke producten in de markt, aanbod van concurrerende bedrijven, …

Platform C faciliteert de brainstorm om naar een gemeenschappelijke visie te stappen

  • We starten bij de conclusies van de analyses waarbij we een ‘sense of urgency’ opmerken
  • We puzzelen, herbedenken, herkaderen, schetsen, ontwerpen, discussiëren
  • We vinden en schrijven een gezamelijke visie

Met al deze informatie gaan we opnieuw naar de tekentafel en ontwerpen vanuit deze gezamelijke visie de lange termijn doelen . Na de zeer intense zoektocht van de lange termijn doelen duiken dieper en ontwerpen we een globaal plan van aanpak om dat doel te benaderen.

Op het einde van deze fase ligt er een glasheldere visie en een gestructureerd plan van aanpak naar de lange termijn doelen. Je bent klaar om de richting van de onderneming te communiceren naar de onderneming.

Analyserend en brainstormend naar een strategisch plan
Langs heldere doelen naar een concreet actieplan
Implementeren met je actieplan in de hand